divendres, 17 d’octubre del 2014

Què es el sistema binari?



El sistema binari és un sistema de numeració en el qual tots els nombres es representen utilitzant com base dues xifres: zero i un (0 i 1). En altres paraules, és un sistema de numeració de base 2, mentre que el sistema que utilitzem més habitualment és de base 10, o decimal.

  Si el sistema decimal treballa amb deu xifres, el sistema octal o de base vuit treballaria amb vuit. El sistema binari, o de base dos, només n'utilitza dos.

Els ordinadors  treballen internament amb dos nivells de voltatge, pel que el seu sistema de numeració natural és el sistema binari (encès, apagat).
                                                       
                                           https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWKtFkQgZ3Yr_NhD540lGxnDQ04PUDitvKfck0oyq_bHhCYzoOtS3Gb7UzdvYmMa1Ijqpd8WceTLQ6ZT_m1ckf_3AwBVqYzS-CUL9kDD39sHL0wVLy7ask-HxKRP8IYted02vaODyxKVO5/s1600/captura.png



                                        
                                                          Font de la imatge


                                                         
                                                                  
                             

dijous, 9 d’octubre del 2014

Què es un bloc?

Un bloc o blog, també anomenat weblog o bitàcola, és una eina CMS que ofereix un espai d'escriptura en Internet, periòdicament actualitzat  que recopila cronològicament texts o articles d'un o diversos autors on el més recent apareix primer, amb un ús o temàtica en particular. Habitualment són pàgines personals i per tant el seu estil acostuma a ser  informal i el punt de vista que s'expressa, tendeix a ser bastant subjectiu. Imagina-t'ho com una expressió de periodisme instantani: qualsevol  persona pot usar per informar, compartir, debatre periòdicament de les coses  que li agraden i interessen, en que tota l'escriptura i estil es construeix via  web.

 Qualsevol persona que disposi d'accés a la Xarxa pot publicar un bloc, ja que el seu procés de creació és senzill i gratuït, existeix una diversitat i una  disparitat immensa quant a qualitat, contingut i aspiracions en aquest micro-univers virtual, anomenat la Blocosfera. Actualment també trobem interessants experiències que aprofiten les  possibilitats participatives i col·laboratives que ofereix aquesta eina: els  blocs educatius, els blocs col·lectius i els blocs temàtics. Un aspecte fonamental per arribar a entendre l'èxit del fenomen bloc, és la  seva interactivitat, especialment en comparació a pàgines web tradicionals:  la possibilitat de comentar les anotacions establint-se una relació directa, fins i tot d'amistat arribat el cas, entre autor i lectors en el que el principal  beneficiat és el debat i el flux d'informació que es concentra sent altament  valorada pels cercadors. Ja que s'actualitzen freqüentment i permeten als visitants respondre a les  entrades, els blocs funcionen sovint com a eines socials, per conèixer  persones que es dediquen a temes similars. Per això, en conjunt, avui ja són considerats com una comunitat anomenada Blocosfera.